NiBlog - Mrtnovo spletno smetišče

Send e-mail

Search

SiteMap

Home

Last 5

Top 5

Info

Zadnji izlet in povratek domov

<<<Parc aventure      Nazaj na začetek   

Zadnji izlet po Korziki

Za zadnjih par dni pravzaprav nismo imeli vnaprej pripravljenih planov. Idej je bilo veliko, zadnji dan pa smo se odločili za kopanje v potoku pod slapovi v bližini vasice Zicavo. Je pa res, da je do tja 79 km, potem pa še 87 nazaj po drugi strani. Skratka lep izlet.

Spet smo se torej peljali na Col de Bavella (1218m, tretjič) in spet kofetkali v Zonzi (tudi tretjič). Od tam smo se odpeljali po četrti cesti proti Quenzi do velikega kamnitega mostu pred Zikavom. Tik nad mostom se nahaja nekaj tolmunov in pa slap, ki na uboge kopalce zliva ledeno mrzlo vodo. Seveda smo se kopali.

Po kopanju smo se odpeljali naprej na sever, čez prelaz Col de Verde (1289 m) proti Ghisoniju. D69 je še ena čudovita cesta ob obronkih strme soteske. Nato pa nazaj na vzhod k obali, skozi Ghisonaccion in nazaj v kamp.

 

 

Odhod domov

Prišlo je zadnje jutro na Korziki in treba je bilo oditi. Čakalo nas je približno 120 km do Bastije, od koder je ob 13:30 odhajal naš trajekt. Peljali smo se po vzhodni priobalni cesti, ki je načeloma hitra, vendar je tudi mnogo zastojev. Tako smo po check-inu v pristanišču komaj še imeli čas za hitri obisk trgovine. Jaz sem si nabavil približno tri kilograme spominkov. Se še spomnite besede »charcuterie«?

Trajekt je pristal okrog pol šestih, izkrcali pa smo se malo pred šesto. Naš prvotni plan je bil, da se spet spravimo v kamp v Firencah ali kje okoli, nato pa naslenji dan domov. Ampak nikomur se ni ljubilo še enkrat postavljati šotora, napihovati blazin,... tako da smo se odločili za direktno pot domov.

Pred nami je bilo še 500 km Italije in približno 100 km po Sloveniji. Potovali smo s povprečno hitrostjo dobrih 100km/h, pa še postanki. Doma smo bili nekaj čez tretjo zjutraj.


Konec  Nazaj na začetek 

 
© 2006 MrTn crazy designs. Valid CSS & HTML.