NiBlog - Mrtnovo spletno smetišče

Send e-mail

Search

SiteMap

Home

Last 5

Top 5

Info

Iz Kort v Solenzaro

<<<Izlet po okolici, lokalna hrana      Nazaj na začetek       Col de Bavella, Zonza in Porto V.>>>

Po treh nočeh na istem mestu je bil čas, da se preselimo bolj proti jugu. Zadnjih nekaj dni smo se odločili stacionirati v enem kampu in se voziti po okolici.

Za ta namen smo si po priporočilu prijateljev izbrali kamp U Rosumarinu v dolini reke Solenzare, kakih 7 km od istoimenskega kraja.

Manjši družinski kamp, lepo urejen in zanimivo, cena za motor je 0 EUR. Leži čisto ob reki, zraven je Parc Aventure, v bližini pa znan prelaz Col de Bavella. Hkrati pa je odlično izhodišče za Porto Vecchio, Bonifacio in celo Ajaccio, če bi se odločili iti tja. Ker smo tu ostali pet dni, smo si postavili senco, mizo, polico itd.

Gradbeni podvigi v kampih

Vsak, ki je kdaj potoval z motorjem ve, da je tovorni prostor zelo omejen.

 

Šotor, spalka, nekaj cunj in najnujnejša oprema in to je to. Z Majo sva si privoščila posebno udobje, ker sva s sabo peljala še dva zložljiva stola. Štirinajst dni sedenja na kamnu (kadar nisi na motorju) se mi je zdelo kruto. Naš ata Tone se nama je še pred odhodom sicer nekaj posmehoval, vendar je že po treh dneh ugotovil, da bo naslednjič tudi on peljal stol s sabo. To pot pa so Neža, Jernej in Tone sedeli na skalah.

 

Naslednjo težavo je predstavljala miza. Že res da sendvič primeš v roko, toda kje naj narežeš suho meso? Po razvajanju v hišici v Calviju se je naš ata odločil, da bomo odslej v vsakem kampu imeli kamnito mizo. V Portu je našel tako skalo, da smo jo vsi trije komaj prinesli, pa še dve leseni čoli za sedenje sta se našli v bližnji strugi. Od takrat dalje smo valili skale tudi v Cortah in Solenzari. Tako je, če imaš zidarja s sabo... 

Kam s posodo in priborom? Kam s kuhalnikom? Pa s hrano? Vsak svojo kramo smo tlačili nekam za rob šotora, potem pa iskali kje je kaj. A ne bi bilo fino imeti police ali celo omare za to?

Vsak pravi tabornik, pa tudi pravi bajker, ne gre nikamor brez šotorke in ustrezne količine vrvi. Iz šotorke pa se da izdelati odlična stalaža za posodo, skupaj s pokrivalom proti dežju, prahu in živalim. Primer je na sliki. Spotoma, ko smo ravno pri vezavah, cerada 3x4 metre, še nekaj vrvi in z enim zamahom smo rešili problem sence in sušilnice za perilo.


Naprej:  Col de Bavella, Zonza in Porto Vecchio>>>

 

 
© 2006 MrTn crazy designs. Valid CSS & HTML.