NiBlog - Mrtnovo spletno smetišče

Send e-mail

Search

SiteMap

Home

Last 5

Top 5

Info

Nadstrešek pred štabnim šotorom

Ta nasvet bo najbrž koristil le tistim rodovom, ki imate v lasti (ali vsaj v uporabi) velike sive šotore, imenovane "členarji", "konjušnice" "štabci" ali karkokoli jim že pravite pri vas. Gre za stare "jugoarmijske" šotore, ki jih je včasih delala tovarna Induplati. Po meni dostopnih informacijah jih imajo še vedno v ponudbi...

Torej, zagotovo ste si kdaj zaželeli pred takim šotorom imeti še nekaj dodatne sence, da denimo v vročem poletnem dnevu lahko pojeste kosilo ali morda narišete skico v senci, pa vseeno na vetrčku. V šotoru namreč postane zelo vroče, četudi dvignete vse stranice. Do letos smo mi ta problem reševali z improviziranimi lesenimi konstrukcijami, katerih navezovanje na platno pa ni najbolj koristno. Letos pa sem se odločil, da izpeljem sicer že par let staro idejo.

Zato sem zvaril skupaj nastavke, ki sedejo na "špičke" aluminijaste konstrukcije štabca, na drugi strani pa se jih da vstaviti v aluminijasto cev. Šest vseh skupaj za dva nadstreška, vidite pa jih na sliki.

Nato sem te nastavke nabil v šest 5m dolgih aluminijastih cevi, na drugo stran pa sem v cevi vstavil in privijačil sandardne nastavke od vodoravnih palic v štabnem šotoru. Po tri take cevi smo nataknili na konstrukcijo že postavljenega štabca, na drugo stran pa smo postavili standarden A člen konstrukcije.

Čez vse skupaj smo napeli PVC plahto dimenzije 5 x 6m in to z daljšo stranico vzporedno s palicami. Na ta način smo dosegli dvoje;
1: ker je plahta krajša od razdalje med cevmi, se ne nabira voda in
2: prekrit je spoj med šotorom in nadstreškom in vmes ne dežuje.

Plahto smo temeljito privezali na konstrukcijo, celotno konstrukcijo pa tudi dobro zaklinali. 30 m2 ima lahko kar nekaj vzgona, če veter dobro popiha :-).

Priložene slike dokaj dobro pojasnjujejo izvedbo. Če pa vseeno potrebujete še kak nasvet, se mirno obrnite name. Pa le napišite mi en e-mail, če boste delali kaj podobnega, da bom vsaj vedel, če ta zapis komu koristi.

LP, martin, martin@trampus.si

 

 

 
© 2006 MrTn crazy designs. Valid CSS & HTML.