NiBlog - Mrtnovo spletno smetišče

Send e-mail

Search

SiteMap

Home

Last 5

Top 5

Info

Pot čez puščavo v Calvi

<<<Cap Corse in genovski stolpi      Nazaj na začetek      Iz Calvija v Porto>>>

Naš tretji dan na Korziki smo zapustili Marine de Sisco in se odpravili na zahod. Do Saint Florenta smo tokrat smo šli po drugi poti, od tam pa dalje čez puščavo Desert des Agriates.

V knjigi "Alpes and beyond" avtor pokrajino opisuje kot zelo podobno kalifornijski pustinji. Zanimiva pot, vendar sem pričakoval več. Pokrajina ni bistveno drugačna, kot npr v Bosni od Bugojna proti Livnem. Lepo, vendar ne pričakujte Sahare :-)

Čez puščavo smo se pripeljali v Lozari in šli direkt v morje. Parkiraš 50 metrov od plaže, potem pa pesek, voda, zrak, svoboda. Ja, tudi sonce, ampak tega tako ne pogrešaš.

Pot smo nadaljevali skozi L'Ile Rousse do Calvija. V Calviju je mnogo kampov, so pa dokaj zasedeni. Zato ni bilo čudno, da v prvem niso imeli nič prostora za kampiranje. Nam pa je receptorka ponudila hišico za 5 oseb. Malo popusta in dogovorili smo se za 120 EUR za eno noč.

Tako smo za 24 EUR na osebo imeli svojo kopalnico, sveže rjuhe, kuhinjo, teraso in televizijo. Čelade v spalnico, Majino veverico pa smo postavili zraven televizije na polico in bili smo vseljeni.

Zakaj omenjam televizijo? Naš ata Tone je navajen vstajati zgodaj, ostali štirje pa smo navajeni spati vsaj do osmih zjutraj. To mu je šlo nekoliko v nos, ampak tako je pač bilo.

Ko se je naš ata naslednje jutro zbudil okrog šestih, je prižgal televizijo, naslonil veverico z nosom na ekran in ji "dal za gledat risanke". Plišasta veverica pa seveda slabo sliši, zato je nastavil temu primerno glasnost. Ostali seveda potem nismo dolgo spali. In ko smo se zbudili je mirno povedal, da je pač veverica "hotla risanke gledat". Kava je pomagala...


Naprej:  Iz Calvija v Porto>>>

 
© 2006 MrTn crazy designs. Valid CSS & HTML.