NiBlog - Mrtnovo spletno smetišče

Send e-mail

Search

SiteMap

Home

Last 5

Top 5

Info

Vhod v tabor RSK, Kolpa 2007

Osnovna oblika vhoda posnema zgornji del znaka ZTSOblika znaka ZTS, tudi Triglava

Ideja, da se izdela vhod s prehodom, je nastala že doma v Škofji Loki. Natančno pa smo jo prilagodili ob Kolpi na terenu.

Vhod je med nastajanjem dodatno dobil štiristrano piramido in tako kot celota dobil obliko zgornje polovice znaka ZTS oziroma stilizirano obliko Triglava.

 

Izvedba

Vhod, kot ga prikazujejo spodnje slike, smo postavili na grča taboru RSK v Bregu pri Sinjem vrhu ob Kolpi letos, 2007.

Najprej smo postavili trinožnik (signalni stolp), vendar tako, da je bila srednja noga dosti krajša od ostalih dveh in da je imel le eno prečko. To fazo vidimo na prvi sliki.

Nato smo dodali dve prečki, ki sta "štrleli v sredino in ju povezali z vodoravnim nosilcem. Ta vodoravni nosilec ima vlogo osnovnice za prehod iz ene strani na drugo (slika 2).

Za prevzemanje sile, s katero deluje pregod na nosilno konstrukcijo, smo iz vrha trinožnika na nosilno prečko dodali gredi, katere prevzemajo natezne obremenitve. To lahko vidimo na sliki 3 levo spodaj.

Ker je narava obremnitve natezna, bi lahko uporabili tudi vrv, vendar če bi bila dovolj toga (30 mm, konoplja). Vendar smo namesto le te uporabili smrekovo prečko.

Dve taki konstrukciji smo med sabo povezali s križem (slika 4, desno) in nato dodali še šest sušic za prehod, dve za ograjo in seveda stopnice na eni strani za dostop.

Dodali smo še štiristrano piramido v sredini in table z napisi in znaki. Celoten vhod si lahko ogledate v galeriji slik spodaj.

 

Galerija slik

Vhod z prehodom z ene strani na drugo
Na desni strani je lestev za dostop
Konstrukcija vhoda se lepše vidi, če posvetlimo ozadje
Osnovna oblika vhoda posnema zgornji del znaka ZTS
Še enkrat vhod, brez ljudi na njem
Pgled s strani, lepo se vidi konstrukcija trinožnikov
Z zadnje strani
Spoj srednje piramide, nosilcev mostu in križa pod mostom
Višina vhoda dopušča normalno vožnjo z avtomobilom.
 

 
© 2006 MrTn crazy designs. Valid CSS & HTML.